Seinpost Slinge biedt maaltijden en een luisterend oor

Iedere dinsdagavond kun je voor € 3,50 een gezonde maaltijd krijgen in de Open Hofkerk. Bij Seinpost Slinge staan vrijwilligers dagelijks klaar om elkaar en buurtgenoten te ontmoeten en te helpen.

Kok Rob Koch bereidt twee keer per week thuis een goedkope driegangenmaaltijd voor. Daarbij gebruikt hij zo veel mogelijk verse ingrediënten, die deels door ondernemers uit de buurt gesponsord worden. “Ik doe het puur voor de waardering, want voor het geld hoef ik het niet te doen,” zegt Koch: “Ik doe het allemaal op vrijwillige basis.”

Voor pastor-pionier Dick van den Boogaart is iedereen welkom bij Seinpost Slinge. Hij wil iets betekenen voor mensen in de buurt, juist ook degenen die het moeilijk hebben. Van den Boogaart: “Al ben je al tien of twintig keer uitgekotst, hier ben je welkom. Ik ga graag het gesprek met je aan en wil je helpen waar ik kan.”

De maaltijden zijn op dinsdag in de Open Hofkerk en op vrijdag in de Credokerk. Meer informatie vind je op www.seinpostslinge.nl. Voor hun activiteiten kregen de vrijwilligers op 1 maart (complimentendag) van GroenLinks Rotterdam een complimentaart.