Seizoensstop voor Rotterdamse Voetbal Tramtour: aanvoerder voorlopig op de bank

Rotterdam is de enige stad in ons land die maar liefst drie voetbalclubs heeft in het betaald voetbal: Sparta, Excelsior én Feyenoord. Drie clubs met zo’n historie levert natuurlijk een hoop verhalen op en dus kwam Rotterdammer én voetballiefhebber Herco Kruik op het idee om de Rotterdamse Voetbal Tramtour te organiseren. Dit weekend stond alweer de laatste rit van dit seizoen op het programma.

Een ritje met de Rotterdamse Voetbal Tram Tour duurt zo’n twee uur en brengt de deelnemers langs de drie bekendste voetbalstadions van Rotterdam: Het Kasteel, Woudestein en natuurlijk De Kuip. Aanvoerder Herco Kruik is dé man achter het uitje dat compleet draait om voetbal in 010. Hij leidt je door de stad met voetbalanekdotes, citaten en typisch Rotterdamse voetbalhumor. “De laatste rit van dit seizoen was ruim een maand uitgesteld door corona, anders waren we in februari al klaar.” Dat dit de laatste rit was maakte het niet meer speciaal voor Herco: “We gaan volgend seizoen toch gewoon weer door!”

Tour langs de stadions
Dat Herco de deelnemers mee op tour neemt in een tram en niet een in een ander vervoersmiddel is volgens hem meer dan logisch. “Vroeger was de tram altijd het middel om naar de Kuip te gaan. daarom past het erbij. Daarnaast kom je met de tram gewoon overal.” Ondanks dat de tour dus draait om drie Rotterdamse voetbalclubs is er 1 club waarvan de supporters de tour het vaakst bezoeken: Feyenoord. “Toch wel tweederde van de mensen in de tram is Feyenoorder ja” lacht Herco. Hij probeert het met zijn praatjes toch wel eerlijk te verdelen: “De route leidt mij eigenlijk, je probeert een verhaal te maken bij wat mensen op dat moment zien. Of dat nou Excelsior, Sparta of Feyenoord is”.