Sena Grote Prijs van Rotterdam maakt deelnemers bekend

Gisteren maakte Popunie de deelnemers van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015 bekend. Onderstaande acts in de categorieën Bands, Singer/Songwriter en Urban zijn halve finalisten. De acts uit de categorie Electronics stromen rechtstreeks door naar de finale. De halve finales vinden plaats op zondag 18 oktober in Grounds in Rotterdam.
Tijdens de halve finales spelen de acts een korte set voor een deskundige jury. Op deze besloten dag staat talentontwikkeling centraal. Na elk optreden zal de jury uitgebreid feedback geven. Er wordt vervolgens samen met een professional gewerkt aan de biografie en het stageplan en elke halve finalist krijgt een fotoshoot. Zo zijn alle halve finalisten na deze dag in ieder geval al in het bezit van een goede PR-kit. Aan het eind van de dag maakt de jury bekend welke vijf acts per categorie een plek in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam bemachtigd hebben.

De halve finalisten in de categorie bands zijn:
1. Crying Boys Cafe 2. Standup ’69
3. The Hearted
4. Southbound
5. The Lumes
6. The Four
7. Bombyx
8. Shireen
9. Raise the Ace
10. Ward & Sahraei

De halve finalisten in de categorie Singer/Songwriter zijn:
1. Aidan O’Brien
2. Aliaz Acoustic
3. DOOXS
4. I can’t shit because i am a tree
5. Shariffa Indiana Kanbier
6. Lizzy V
7. Maurice van Hoek
8. Steye Felix
9. The Maybellenes
10. Vriend

De halve finalisten in de categorie Urban zijn:
1. Roïcijns
2. Omani
3. Takkie & Ranx
4. Wat Wat Is
5. Le Seton
6. Inferno
7. T.V.
8. Bizzy Blaze
9. Robertino
10. Tobert

De Electronics categorie volgt een ander traject. In deze categorie stromen de geselecteerden rechtstreeks door naar de finale. De finale vindt plaats op 7 november, in het eerste weekend van de Rotterdamse Popweek, in Lantaren Venster. Hier maken zij ter plekke een nieuwe track op basis van een speciaal voor de finale samengestelde samplekit. Voor iedereen is deze samplekit hetzelfde. Ze krijgen een uur om een nieuwe track te produceren. Daarna worden alle tracks ten overstaan van de jury en het publiek ten gehore gebracht, waarna de jury de winnaars bekend maakt.

De finalisten in de categorie Electronics zijn:
1. Dikkens
2. ANIK
3. Belhamels
4. Jamal
5. Roma Rosaro
6. Shortout Kid
7. Victor Metske
8. Crowd Rage
9. Grande Vue
10. Sykess

De halve finale vindt plaats op zondag 18 oktober in Grounds in Rotterdam. Dit is een besloten evenement voor de geselecteerde bands en acts.