Senioren Helmuth en Juana uit te slopen Pompenburgflat trouwen op het Stadhuis

Senioren Helmuth en Juana zijn getrouwd op het Stadhuis. De onzekerheid over de toekomst, die de mogelijke sloop van hun geliefde woning in de Pompenburg met zich meebrengt, deed het stel na een relatie van 5 jaar besluiten om met 78 jaar in het huwelijksbootje te stappen.

Ze wonen al een aantal jaar samen in de Pompenburgflat en besloten om de rest van hun leven getrouwd door te brengen. “Hij is heel lief voor me”, zegt Juana over haar kersverse man. “Hij staat altijd voor me klaar”. “We staan voor elkaar klaar”, voegt Helmuth eraan toe. “De lamme helpt de blinde”, grapt hij.

Dreiging op de loer
Het is een mooie dag, maar de onzekerheid over hun woning is een dreiging die constant op de loer ligt. Zeker op late leeftijd is verhuizen ontzettend zwaar en daar maakt het echtpaar zich grote zorgen om: “Verhuizen doe je niet even, het grijpt heel erg in op je hele wezen. Een tijdje geleden hebben we kamers gewisseld, dat is ook een ramp geworden. De volgende dag lag ik in het ziekenhuis”, vertelt Helmuth. De grootste angst die hij heeft wanneer ze toch zouden moeten verhuizen? “Dat we het niet overleven, het geeft zoveel stress”.

Positief blijven
“Nu we getrouwd zijn is het weer iets positiever”, lacht Helmuth. Maar het is moeilijk om positief te blijven geeft hij aan: “Er is niks positiefs aan, je moet eruit en het kost je een hoop stress allemaal”. Helmuth is bereid om te vechten voor hun plekje in de Pompenburgflat.