Senioren Kralingen-Crooswijk krijgen muziektheaterstuk aan huis

In Kralingen-Crooswijk krijgen oudere bewoners het muziektheaterstuk ‘De Zangkoerier’ aan huis. Bewoners van de Vredehofstraat en de Avenue Concordia dienden hiervoor speciaal een bewonersinitiatief in, met succes!

“Vooral oudere bewoners hebben last van de coronamaatregelen, vooral nu ze zo lang duren”, wordt uitgelegd op de Facebookpagina van Gebied Kralingen-Crooswijk. Dit was voor bewoner Marije Smits een reden om voor een aantal van de senioren een muziektheaterstuk aan huis te regelen. 

Zo kregen zestig senioren, in tien dagen tijd, een voorstelling voor de deur! “Anita Kornman van Super Actief en Hanneke Grootenboer van de Vrijwilligerswinkel hebben voor de adressen gezorgd”, legt Marije uit. “Zij weten beiden precies wie een verzetje kan gebruiken.”

De voorstelling is het theaterstuk ‘de Zangkoerier’ die Linde Schinkel brengt. Dit doet zij samen met Elizabeth Fadel op de accordeon. “Dit is een goed instrument voor de optredens. Het is makkelijk draagbaar en je kunt er veel muziekstijlen op spelen”, legt Linde, artistiek leider van VOX muziek theater, uit. “Voor mij is het ook leuker om samen met iemand te spelen”


Het bericht gaat verder onder de video

Dit is niet de eerste keer dat Linde het stuk met Elizabeth uitvoert. Tijdens de eerste coronagolf trad ze namelijk op in Rotterdam Noord, voor de bewoners van het Jan van der Ploeghuis: “De reacties waren heel verschillend, maar wel allemaal positief”, vertelt ze. “Sommige bewoners werden zo geraakt door de muziek, dat ze al hun verhaal vertelde terwijl ik nog stond te zingen.”

In deze periode hielp Marije met het filmen van deze optredens. “Omdat de bewoners zo positief reageerden, kreeg ze het idee om Linde ook voor senioren in Kralingen-Crooswijk te laten optreden”, wordt uitgelegd op de Facebookpagina van Gebied-Kralingen Crooswijk.

Foto: Facebookpagina Gebied Kralingen-Crooswijk