Setkin Sies: Rotterdam is groot geworden door 600.000 mensen, en daar doe ik het graag voor!

Hij moet het allemaal in zijn eentje doen, maar toch is er aan ambitie geen gebrek bij Setkin Sies, fractievoorzitter van de Christenunie-SGP, die vandaag centraal staat in de serie Politieke Passie 010.
We ontmoeten Sies op het zogeheten Charloisse hoofd, waar je vanaf de kade alles kan zien: “Hier zie je de Erasmusbrug, de haven in de verte, de Euromast. Hier zie je wat Rotterdam zo mooi maakt en waar je het allemaal voor doet, dat vind ik geweldig om te zien.”

Ondertussen legt hij uit dat, ondanks dat hij als enige lid van de partij in de gemeenteraad zit, hij er niet alleen voor staat: “Ik word bijgestaan door burger raadsleden en een team van vrijwilligers, toch blijft het wel keuzes maken. Ik krijg gigantisch veel post binnen, maar moet gezien de kleine omvang van onze fractie wel keuzes maken over de onderwerpen die we voorrang geven.”

Over zijn favoriete plek in Rotterdam hoeft het raadslid niet lang na te denken, geboren en getogen op Zuid, blijven we in de buurt en nemen we een wandeling door de educatieve tuin De Enk in Vreewijk: “Het is een oase van rust hier, al dat groen, en je kan hier op een mooie zomerse dag heerlijk genieten. Je vergeet even dat je in de grote stad bent.”

Tot slot neemt Sies ons mee naar Charlois, waar hij al flink wat jaren woont, en volgens hem is de buurt waarin hij naar de kerk gaat nog een bewijs dat Rotterdam Zuid niet zo slecht is als velen doen vermoeden: “Er bestaan veel negatieve vooroordelen over Rotterdam Zuid, maar ik vind het echt onzin dat het vol met problemen zit. Natuurlijk, er zijn rotte plekken, maar als je kijkt naar de tuin waar we net liepen, en hoe iedereen hier met elkaar om gaat, dan vind ik het een voorrecht om hier te wonen.”