Sharon van Zadelhoff is misschien wel de meest fanatieke coach van Feyenoord

De mouwen opstropen, het is de coach van het dames Eredivisie zaalvoetbalteam van Feyenoord, Sharon van Zadelhoff, niet vreemd. Bij haar team staat er ‘écht Rotterdams zaalvoetbal’ op het menu in het rood-wit van Feyenoord. “Het is gewoon op z’n Rotterdams: mouwen opstropen en gaan, gaan, gaan.”
Alles aan het team van Sharon is Rotterdams. De aanvoerdersband, de mentaliteit, het Feyenoord-shirt en niet te vergeten de coach zelf. Ze coacht recht door zee en vol voetbalpassie. Voor de echte Rotterdamse voetbalfan die de laatste jaren een beetje is ingedut bij het grote commerciële veldvoetbal, is Sharon een verademing: de coach van het futsalteam schreeuwt je graag weer even uit je winterslaap.

Bij futsal staan maar vier spelers en een keeper per team op het veld. Het spel is sneller en technischer. Volgens coach Sharon is dat hetgeen wat het voor het Rotterdamse publiek best een interessant spelletje maakt. “Hier is het altijd mogelijk een wedstrijd te keren, dat is denk ik het allermooiste. Zeker voor het publiek. Die zitten bij een veldwedstrijd te kijken: 3-0 en het is klaar. Bij ons weten ze gewoon: het kan nog alle kanten op.”

Ook de wedstrijd tegen ZVV Den Haag ging het alle kanten op. Feyenoord kwam vroeg op voorsprong en breidde deze uit tot 3-0, kwam vervolgens 3-4 achter te staan, maakte gelijk zelfs vijf seconden voor het eindsignaal met een kopbal de winnende 5-4.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat