Shop till you drop, tijdens de dag van de kringloopwinkel

Voor mensen met een kleine beurs kan het lastig zijn om leuke spullen voor het huis, kleding en speelgoed te kunnen kopen. Gelukkig zijn er in Rotterdam veel kringloopwinkels waar je al deze spullen voor weinig geld kunt kopen en zaterdag 1 oktober heb je nog meer reden om daar heen te gaan, want het is dan de dag van de kringloopwinkel.

Waar in de voorgaande jaren kringloopwinkels verschillende activiteiten organiseerden en klanten kortingen gaven, lijkt de populariteit van deze speciale dag voor deze winkels af te nemen. “Bij ons is het elke dag de dag van de kringloopwinkel”, vertelt Jantien van der Spek van de kringloopwinkel op het Afrikaanderplein. “We hebben vandaag wel een grabbelton voor de kinderen.” Wellicht is het ‘vieren’ van deze dag minder geliefd, de winkels zelf worden nog steeds goed bezocht. “De herfst is altijd een drukke periode, omdat je dan van seizoen wisselt en heel veel mensen voor kleding komen, maar het is de laatste tijd een stuk drukker. Zeker als je het vergelijkt met vorig jaar.”

De Nieuwe Hoop in Kralingen kan helaas niets bijzonders doen, want te weinig vrijwilligers willen op zaterdag werken. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor deze winkels en eerder maakte OPEN Rotterdam deze reportage over Patrick en Michel, die zich inzetten voor RataPlan.