Shruti (12) start hulpactie voor India: “Al mijn zakgeld gedoneerd”

De twaalfjarige Shruti uit Rotterdam maakt zich veel zorgen over de coronasituatie in India. Zelf heeft zij Indiase roots en recentelijk is een van haar familieleden die in India woont overleden aan corona. Daarom is ze vastbesloten om de mensen in het land te helpen.

Via een video op YouTube roept Shruti mensen op om geld te doneren. Zelf doneert ze al haar zakgeld van het afgelopen jaar. “Het doel is om 15.000 euro op te halen, en we hebben in twee dagen al 2.000 euro opgehaald”, zegt Shruti enthousiast.

Tekst gaat verder na onderstaande video.

Five4projects
In april werd Shruti geïnterviewd door het Jeugdjournaal en hier kreeg ze een hoop leuke reacties op. “Daarom besloot ik om een hulpactie te starten.” Twee tantes van Shruti hebben al jarenlang een stichting genaamd Five4projects. Hiermee ondersteunen ze kinderen in weeshuizen in India. Voordat de coronacrisis uitbrak gingen ze elk jaar naar India toe om daar te helpen, maar nu moet dit vanuit Nederland.

“Tijdens de coronacrisis zorgen ze vooral voor mondkapjes, maar ook voor voedselpakketten, medicijnen en bijvoorbeeld maandverband. Hier is een groot tekort aan.” Shruti besloot haar tantes te helpen, omdat ze dan zeker wist dat het geld goed terecht komt.

Coronacrisis
Sinds maart is het aantal coronabesmettingen in India enorm gestegen. Op dinsdag 4 mei werden er ruim 380 duizend nieuwe gevallen vastgesteld. Shruti denkt dat dit komt door het Holifeest. “Mensen spelen hier met gekleurd poeder, en houden hierbij weinig afstand. Ze dragen ook geen mondkapjes.”

Een familielid van Shruti heeft corona helaas niet overleefd. “De zwager van mijn oma kreeg corona, en is toen snel overleden”, vertelt Shruti. “Alleen zijn oudste zoon mocht bij de crematie zijn. Dat was heel heftig.”