Sinterklaas zwaait uit bij Hoek van Holland

Het waren barre omstandigheden met de regen en harde windstoten. Een betere dag had Sinterklaas niet uit kunnen kiezen om weer te vertrekken naar het immer zonnige Spanje. Zo’n uittocht is voor kinderen erg belangrijk om een spannende periode goed af te sluiten.

“Het is geen trieste dag, maar het is wel een dag van ontlading”, vertelt Monica van der Zalm van Stichting Intocht Sinterklaas. “Ook willen wij voor kinderen dat ze zien dat we een periode afsluiten. Zo van het is klaar.” Stiekem een leerzame les dus ook. 

De kinderen lijken zich er niet van bewust. Velen van hen stonden langs de kant te zwaaien. “Ik heb heel veel cadeau’s gehad en vind het jammer dat Sinterklaas weer weg gaat”, vertelt Manon bedroefd. Ze beweert ook nog nooit met de roe ervan langs te hebben gekregen. En dat kan kloppen, volgens Sinterklaas: “Nee, nee die roe die nemen we al jaren niet meer mee. De kinderen in Nederland zijn heel lief.” 

 
Met zijn vertrek naar Spanje is het niet alsof de Sint met vakantie gaat. “We doen het een paar weekjes rustig aan, maar dan moeten we al weer aan de slag hoor. Dan bereiden we ons voor op volgend jaar, want ook dan willen we weer graag naar Nederland komen”, zegt Sinterklaas.