Skateboarders hebben er met het Poolcafé een nieuwe plek bij

Rotterdam kent sinds dit weekend een nieuw poolcafé. Dan denk je misschien aan het spel met de keu en bal, maar het gaat om een ‘pool’ voor skateboarders. “Naast skateboarden is hier van alles mogelijk, zoals clubavonden, live muziek en filmvertoningen.”

Het Poolcafé, zoals het indoor skatepark heet, opende dit weekend de deuren in het Merwe-Vierhavengebied. In de kas die op Weelde staat is een speciale skatepool gemaakt waar iedereen zich kan uitleven. Skateboarden kan in Rotterdam natuurlijk al op verschillende plekken, maar zo’n indoor skatepool, dat is nieuw in de stad.

De skatebaan is geschilderd door kunstenaar Thomas Trum. Thomas gebruikt in zijn werken onconventionele manieren van verven. Lang zal zijn kunstwerk niet mooi blijven, want op dag twee zijn al de sporen van het skateboarden te zien.

Als skateboarden het toch niet helemaal is, dan kunnen bezoekers nog altijd terecht in het Poolcafé voor een drankje. En de ruimte leent zich voor nog veel meer. Er worden lessen en workshops gegeven en er zijn zelfs live optredens in de pool mogelijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat