Skiffle Billy Cocktail laat Rotterdam Noord swingen op laatste dag Bluegrass

Het hele weekend vond aan het Pijnackerplein in Rotterdam Noord het Bluegrass Festival plaats. Veel bands, waarvan velen uit Amerika, lieten hun country-achtige beats horen maar tussen al deze Amerikaanse geluiden was er ook een Rotterdams geluid: namelijk dat van the Skiffle Billy Cocktail.

Rudy Vincents is leadzanger van deze zevenkoppige ‘cocktail’, waarvan de naam niet gebaseerd is op toeval: “Het is letterlijk een cocktail, wat invloed van country, roots, de ‘skiffle’, hillbilly muziek en ga zo maar door. Het is van alles wat en daar proberen wij iets moois uit te maken.”

De mannen staan vandaag in intieme sfeer op het wat kleine podium, maar dat zijn de heren wel gewend aldus Rudy: “ We treden vaak op in hele kleine zalen, dat vind ik ook fijn. Je hoort je geluid goed en komt echt in je optreden. Maar voor de opstelling van onze relatief grote band is de Ziggo Dome wel beter.”

Vandaag treden ze echter op in de buitenlucht onder het zonnetje en dat maakt de sfeer er alleen maar beter op. Het publiek swingt mee, en Rudy is kritisch, doch tevreden: “Ik heb denk ik weleens beter gespeeld. Maar verder is het fantastisch dat we hier mochten spelen. Je ziet vaak dezelfde mensen in Rotterdam terug en dat geeft een warm gevoel.”

De mannen, die in het dagelijks leven allemaal een andere baan hebben om van te leven, gaan in de zomer echter ook buiten Rotterdam hun allernieuwste album aanprijzen om zo hun bekendheid te vergroten: “Het is wat vol, maar ik weet dat we naar Rockanje gaan, en ook Antwerpen, daar hebben we heel veel zin in. Eerst even lekker vakantie, en daar dan gaan knallen.”