Series van OPEN Rotterdam/
De Slag om de Houten Kampeerstad

Strijdbaar zijn de vaste bezoekers van recreatieoord Hoek van Holland. De gemeente Rotterdam wil af van de exploitatie van de camping. En dat zorgt voor grote onzekerheid bij de caravan- en huisjeseigenaren: wordt hun geliefde plek aan zee straks een vakantiepark met dure bungalows? Podcastmakers Suzanne Streefland en Sandra van Steen brachten een jaar door met recreanten. In vijf afleveringen van hun podcast volgen ze hun acties tegen de verroompotterisering én hoe ze om het hardst genieten in De Houten Kampeerstad aan Zee.

Aflevering 5: Dadelijk een roseetje?

Na ruim een jaar actievoeren en onderhandelen achter gesloten deuren, komt er een definitief besluit over de toekomst van recreatieoord Hoek van Holland. Kunnen Henny en Piet, Soraya, de 010Sherriff, Mariska en Kevin en al die andere recreanten in hun huisje blijven? Yoek haalt nog eens alles uit de kast voor een goede afloop.

Aflevering 4: Hullie en Zullie

In deze aflevering is het campingseizoen voorbij, heeft John Buijsman zijn 010Sheriff-outfit uitgetrokken en geniet hij op negentien hoog van het uitzicht op Rotterdam en omstreken, maar zijn boosheid op Gemeente Rotterdam is nog niet verdwenen. Henny en Piet beginnen door uitspraken van de ombudsman en gemeenteraadsleden voorzichtig het vertrouwen te krijgen dat ze hun huisje in De Hoek kunnen behouden.

Aflevering 3: Bingo!

Mariska gaat vanuit Hoek van Holland terug naar de camping in ’s Gravenzande waar haar ouders een paar jaar geleden zijn verjaagd. We horen waarom investeerders zo geïnteresseerd zijn in huisjesparken en we spelen crazy bingo.

Montage: André Dortmont
Muziek: Keimpe de Jong
Titelsong: Michel Nottroth

Aflevering 2: Een blauwe tong

Op het stadhuis aan de Coolsingel proberen recreanten gemeenteraadsleden te overtuigen de verkoop van Camping Hoek van Holland tegen te houden. Soraya is gestopt in het actiecomité, maar is wel druk bezig met de organisatie van alle kinderactiviteiten.

Montage: André Dortmont
Muziek: Keimpe de Jong
Titelsong: Michel Nottroth

Aflevering 1: Karbonaadjes zonder been

Henny en Piet hebben een brief gekregen van de gemeente, die voor een hoop woede zorgt. Waarom moet hun geliefde recreatieoord in Hoek van Holland worden verkocht?

Montage: André Dortmont
Muziek: Keimpe de Jong
Titelsong: Michel Nottroth

Aflevering 5: Dadelijk een roseetje?…

Aflevering 4: Hullie en Zullie…

Aflevering 3: Bingo!…

Aflevering 2: Een blauwe tong…

Aflevering 1: Karbonaadjes zonder been…