Slager en bakker slaan handen in één voor Rotterdams worstenbroodje

Bakker Jordy Klootwijk van Jordy’s Bakery en slager David van Linschoten van slagerij van Linschoten kennen elkaar al jaren en besloten hun twee passies te combineren. Daar is een echt Rotterdams worstenbroodje uit voort gekomen!

Jordy zat vroeger bij de broer van David op school en met enige regelmaat was de bakker in de slagerij van David. “Hij vroeg ‘kunnen we niet iets samen doen met het worstenbroodje?” vertelt David. Zo gezegd zo gedaan. Na veel proeven en testen is er een echt Rotterdams worstenbroodje ontstaan. Het broodje bestaat uit een mengsel van een baguette en een brioche bol. Volgens bakker Paul Roozen van Jordy’s Bakery werkt dat goed samen: “Dat is een combinatie van een krokant en een zacht broodje.”

David is zelf ook gek op de broodjes. Hij eet een flinke dosis in de week: “Ik denk dat je dan wel in de dubbele cijfers moet gaan denken.” Zegt hij lachend. Hij is erg trots op het op het eindresultaat dat sinds januari in de winkels ligt: “Je probeert iets tofs te doen en als dat uiteindelijk wordt beloont met veel klanten die broodjes komen halen dan is dat wel iets moois natuurlijk.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat