#SMWRDAM – BLOG #3 – Say cheese!

Social media, ik ben er dol op! Ik heb er niet voor niks mijn werk van gemaakt. Daarom ben ik superblij dat ik vandaag weer bij de Social Media Week mag zijn.
Vandaag laat ik mijn cameraset op de redactie en neem ik een cameraman mee. Samen met mijn collega Joeri check ik wat er naast de lezingen nog meer te doen is en interview ik Nadia, oud-stagiaire van OPEN Rotterdam, die met haar studiegenoten en docent van InHolland het evenement bezoekt. En omdat Joeri altijd achter de camera staat en nooit ervoor, maken we nog even een #selfie.

Zo, de video is gedraaid en Joeri gaat snel naar zijn volgende item. Ik pak nog even 2 lezingen mee voordat ik terug moet naar de redactie om 010nu te presenteren.

De eerste lezing die ik bijwoon gaat over Snapchat. Eigenlijk gebruik ik zelf deze app niet, maar ik ben wel benieuwd wat je er precies mee kunt doen. Saskia Wijsman, social strateeg bij Etcetera | Red Urban begint haar verhaal door te vertellen dat vooral jongeren Snapchat gebruiken als communicatiemiddel. Oh, ik ben dus niet echt de doelgroep. Maar, volgens haar gebruiken bedrijven Snapchat ook steeds meer om met hun klanten of publiek te communiceren. Kijk, daar kunnen we bij OPEN Rotterdam misschien iets mee. De app heeft een hoog entertainment gehalte en ik ga ‘m in ieder geval even downloaden en ermee experimenteren.

Om me voor te bereiden op het bloggen, ga ik naar “Bloggen als een pro’ van Elja Daae (spreek uit als Do). Zij is een blogger en ze schrijft ook nog eens over bloggen voor Frankwatching. Een echte expert dus! Zij geeft ons wat handige tips en die probeer ik nu in dit blog te verwerken.

Van de Wilhelminapier race ik weer terug naar de Binnenrotte om 010nu te presenteren. En natuurlijk om te bloggen! Morgen is alweer de laatste dag van de Social Media Week (neeeeee!) en dan verheug ik me op de Rotterdamse sprekers die op de planning staan. Tot morgen!