#SMWRDAM – BLOG #4 Bloggerdeblog

Snik, snik, de laatste dag Social Media Week… Nog eventjes en dan is deze leerzame week afgelopen. Vanaf volgende week dus alles in de praktijk brengen wat ik deze week heb geleerd.
Maar voor het zover is, heb ik nog wat lezingen voor de boeg. Vandaag staat voor mij in het teken van bloggen! Niet alleen omdat ik dit blog schrijf, maar ook omdat ik ga luisteren naar Rotterdamse fashionbloggers. De eerste fashionista is Kim Stolk. Zij is een van de oprichters van Rotterdams fashionblog Hotterdan en expert op het gebied van storytelling. Dat wil zeggen; het vertellen van verhalen die verbinding maken met de maatschappelijke context. Mensen zijn gek op plaatjes en daardoor gaat de groei van visuele social media platformen zoals Instagram en Pinterest erg hard. Zij geeft een aantal tips en punten waar je op kunt letten als je een visueel verhaal vertelt.

Na de lezing spreek ik Kim nog even aan. Ik wil van haar nog weten wat het allerbelangrijkste is uit haar lezing. “Dat is dan toch dat je moet denken als een uitgever”, vertelt ze. “Denken in rubrieken kan je helpen bij storytelling.” Daarnaast vraag ik haar van welke Rotterdamse social media accounts ze vrolijk wordt. En wat blijkt? Kim is een grote fan van onze social media kanalen! #bloos Verder noemt ze Gersmagazine, De Buik van Rotterdam en Instawalk010.

Jolique Möller ken je misschien wel van I Love Fashionbloggers, waar ze de Rotterdamse Startersprijs 2015 mee won. Zij is blogger, maar ze brengt vooral andere fashionbloggers in contact met merken die ter promotie van hun producten willen samenwerken met bloggers. Om haar bloggersbestand overzichtelijk te maken, heeft ze een nieuw platform opgezet wat binnenkort online gaat. Via The Network kunnen merken een kijkje nemen in Jolique’s bestand en binnen een paar klikken de blogger vinden die het beste bij hun merk past. Deze 24-jarige powervrouw wordt tijdens de Social Media Week trouwens gevolgd door Rutger Castricum voor een programma dat in november op NPO 3 te zien is. De BN-er zit daarom ook gewoon in de zaal (zie foto).

En dan is het tijd om afscheid te nemen van de Social Media Week… Ik heb veel mooie lezingen bijgewoond en ben geinspireerd om wat nieuwe dingen op het gebied van social media uit te proberen!