Sneakpreview nieuwe maquette van Rotterdams gebouw in Madurodam

Voor deze reportage maakt OPEN Rotterdam een zeldzaam uitstapje naar Den Haag, want in attractiepark Madurodam wordt gewerkt aan een nieuw stukje Rotterdam. Wij krijgen de kans om als eerste een van die nieuwe gebouwen te zien.

In Madurodam zijn al sinds jaar en dag Rotterdamse bruggen en gebouwen te bewonderen zoals de Hef, de Zwaan en Hotel New York. Maar deze zomer krijgt die Rotterdamse vertegenwoordiging in de Haagse miniatuurstad een update. Met toevoegingen aan het Rotterdamse repertoire zoals De Rotterdam, het Boymans Depot en de Markthal krijgt onze stad een nog meer prominente plek in Madurodam.

De nieuwe miniaturen gaan deel uitmaken van een Rotterdams gebied in het attractiepark waar naast de huidige Erasmusbrug en SS Rotterdam, het iconische gebouw ‘de Rotterdam’ wordt geplaatst. Daarnaast komt er een nieuw stukje binnenstad van Rotterdam, met de Markthal, Kubuswoningen en het Depot. “Rotterdam heeft een heel groot aandeel en met deze toevoegingen zul je zien dat er een eigen gebied ontstaat in Madurodam”, vertelt marketingdirecteur Yvette Nieboer trots.