Snoeischaren en afvalgrijpers in kasten langs de Spoordijk in Spangen

Zaterdag 19 november is de feestelijke opening van twee ‘opruimkasten’ van organisatie Zwerfie Rotterdam bij de Spoordijk in Spangen. In de kasten langs de dijk komen spullen die wandelaars kunnen lenen om de wijk schoon, mooi én groen te houden.

Zwerfie Rotterdam zet zich in voor een schonere stad. Niet klagen, maar opruimen is het motto. Voor de organisatie en veel wijkbewoners is het zwerfafval namelijk een doorn in het oog. Daarom moedigen ze mensen aan zelf bijvoorbeeld plastic afval op te pakken tijdens het wandelen.

Niet lullen maar poetsen
Een actieve wijkbewoner heeft zelf al eens afvalbakken en een picknickbank in het gebied neergezet en zijn er zo nu en dan opruimacties. Nu zet Zwerfie langs het één kilometer lange voetpad, kasten neer gevuld met snoeischaren, afvalgrijpers en vuilniszakken om wandelaars aan te moedigen tijdens hun wandeling een beetje voor de omgeving te zorgen.

De kasten worden op zaterdag 19 november om 12 uur in gebruik genomen. Aansluitend kunnen mensen een potje zwerfie-bingo spelen, zaadbommen maken of alvast de mouwen opstropen en hun groene vingers showen! Zwerfie Rotterdam is deze maand ook nog bezig met onderzoek naar flesjes in de natuur en statiegeldontduiking.