Sociale verbinder in de Esch Anita Kornman draagt stichting Super Actief over aan Sandy en Lily

Anita Kornman gaat met pensioen. Ze was als sociaal werker meer dan veertig jaar werkzaam en de afgelopen negen jaar zette ze zich in voor de Esch met haar stichting Super Actief. Ze heeft deze stichting opgezet om de ouderen in de wijk met elkaar in contact te brengen. Ze organiseerde lunches, activiteiten en bijeenkomsten voor een kwetsbare groep. ‘Het is best lastig afstand te nemen en ik wil me af en toe er nog mee bemoeien’, vertelt Anita.

De stichting houdt zeker niet op met bestaan. Anita heeft twee vervangers aangenomen die het stokje overnemen, maar af en toe is dat nog lastig.
‘Ja, dat snappen we ook,’ vertelt Lily, één van de vervangers van Anita. ‘Ze heeft dit helemaal opgezet en als je het dan uit handen geeft is dat lastig.

De Esch gaat haar vreselijk missen. De ouderen in de wijk vertellen hoe belangrijk Anita wel niet was. ‘Ze betekende alles voor de wijk,’vertelt één van de ouderen. ‘Het is soms lastig alleen te zijn en zij zorgt ervoor dat ik minder eenzaam ben. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.’

Voor de ouderen gaan de middagen en vele activiteiten dus gewoon door, wel zo prettig.