Solovoorstelling Thuis, Ontheemd krijgt vervolg

Rajae El Mouhandiz speelde zaterdag haar laatste solovoorstelling van dit seizoen, Thuis, Ontheemd. Nu bereidt ze zich voor om een paar maanden in Marokko te verblijven, om op zoek te gaan naar meer verdieping in haar roots.

Dat wil ze gebruiken voor de nieuwe versie van de voorstelling die in de winter door het land gaat. “Ik ben een arbeiderskind. Ik voel me heel erg thuis in Rotterdam West. Ik heb altijd het idee gehad dat ik moest kiezen tussen de ene cultuur of de andere. Ik wilde niet kiezen; ik wilde gewoon Rajae zijn. Daarom heb ik een stuk gemaakt over die zoektocht. Heb ik mezelf heel veel vragen gesteld, maar ook de maatschappij”, legt Rajae uit. In Thuis, Ontheemd neemt ze het publiek mee in die zoektocht.

“Waar ik op uit kom is dat ik me thuis voel in een omgeving waar ik warme mensen ontmoet, waar het gezellig is, waar men elkaar opzoekt en waar men open staat voor elkaar”, vertelt Rajae. Ze gaat binnenkort een tijdje naar Marokko om meer onderzoek te doen naar dat deel van haar identiteit. Met als doel om haar solovoorstelling bij te schaven om er in de winter weer mee door het land te touren. “Ik zal op het gebied van muziek, decor, kostuum en beeld verder werken aan Thuis, Ontheemd. Hier ben ik een mengelmoes, maar ben ik in Marokko dan ben ik een Hollandse. Dus ik heb het idee dat ik daar wel, wat betreft mijn roots, een artistieke vertaalslag kan maken.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat