Songfestival Hoogvliet geeft bewoners een podium om te zingen

Het Eurovisie Songfestival is in volle gang, ook in Hoogvliet! De afgelopen weken hebben bewoners van Hoogvliet zelfgemaakte filmpjes gemaakt, waarin zij een zelfgeschreven lied, cover of favoriete nummer zingen. Vrijdag 21 mei is de show live te zien op het YouTube en Facebook kanaal van Zingen met Hoogvliet.

Het is alweer twee jaar geleden dat Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival won, Viktoria Pompa is sindsdien al bezig met het organiseren van de zangwedstrijd in Hoogvliet: ‘vandaag zijn de laatste opnamedagen voor ons songfestival in Hoogvliet, wij zijn super blij dat het songfestival in Rotterdam is en dat willen wij ook hier in de wijk laten zien’ vertelt Viktoria.

Iedereen kon meedoen aan Zingen met Songfestival Hoogvliet. Elisa van Dolderen is zangcoach en organiseerde samen met Viktória de zangcompetitie: ‘Wij willen zoveel mogelijk mensen aan het zingen krijgen in Hoogvliet. Dus organiseren wij een zangcompetitie rondom het Eurovisiesongfestival. Ook willen wij Hoogvlieters zoveel mogelijk betrekken bij wat er allemaal te doen is in Hoogvliet.’ Aldus Elisa

Benieuwd naar de winnaars? Kijk dan vrijdag 21 mei live mee via deze link.