Songfestival Sing Along-schoenen van Hugo de Jonge kunnen van jou worden

De Eurovisie Songfestival schoenen van het Rotterdamse schoenenmerk Mascolori worden geveild. Rotterdammers maken op donderdag 15 juli kans om de, speciaal voor het Songfestival gemaakte, collectors item te scoren. Wie het hoogste bod doet mag deze schoenen mee naar huis nemen!

Burgemeester Aboutaleb heeft de schoenen tijdens het festival in bruikleen gegeven aan demissionair minister Hugo De Jonge. Momenteel worden de schoenen tentoongesteld in de etalage van Vendu Rotterdam en kunnen voorbijgangers de schoenen bekijken.

‘Er zijn al een hoop mensen geïnteresseerd’

Vendu Rotterdam veilt normaliter kunst en collectors items. Zondag 11 juli en maandag 12 juli konden fans de schoenen van dichtbij bekijken. De schoenen van Mascolori zijn volgens Moerman dan ook een bijzondere aanwinst voor de veilig en taxatie organisatie: “Er zijn al een hoop mensen geïnteresseerd in de schoenen”, legt Moerman uit. “Als collectors item is het hartstikke leuk om deze schoenen in huis te hebben. Ik kijk als sinds jongs af aan naar het Songfestival dus dit maakt het echt uniek!”

Veilen voor een goed doel
De Sing Along schoenen worden op 15 juli om 14.30 uur online geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar de Stichting Méér Muziek in de klas, de maatschappelijke partner van het Songfestival 2021. Volgens directeur Wim Moerman maakt dit de veiling extra special. “We doen iets voor een goed doel en dat doen we eigenlijk zelden. Terwijl het eigenlijk super belangrijk is en leuk om aan zoiets mee de werken.”