Soultango combineert tango met mindfulness

Wil jij ook peper in je relatie? Dan is tango een aanrader! En dat kun je leren op een bijzonder dansschool. Het klinkt als een aparte combinatie: tango combineren met mindfulness, maar dansschool Soultango maakt gebruik van mindfulness bij het leren van deze zwoele dans.

Pingel Braat en Peter van Enk zijn vijf jaar geleden de dansschool begonnen. Ze gaven al les op een andere dansschool, maar ze wilden graag hun kennis over mindfulness toepassen. Daarom begonnen ze hun eigen dansschool: Soultango.

Pingel vindt de combinatie van tango en mindfulness heel logisch: “Mindfulness werkt heel goed bij het tangodansen, omdat tangodansen net als mindfulness ervanuit gaat dat je in het moment bent. Je lichaam is ook het enige van ons wat ook altijd in het nu is. Tango gaat daar ook over. Tango is een dans waarbij je improviseert, waarin je elkaar aanvoelt, waarin je dingen creëert”. Volgens haar echtgenoot Peter geven ze op een heel andere manier les dan de meeste dansscholen: “We zagen dat tango heel vaak gedoceerd werd als pasjes. We hebben gemerkt dat als je gaat improviseren en dansen wanneer je beter je fysiek begrijpt en beter begrijpt hoe het in je hoofd speelt dat het dansen een stuk prettiger gaat”.

De leerlingen merken hoe mindfulness wordt toegepast in de les: “Op het gericht blijven op het bewust zijn. Dat je erbij blijft en de connectie houdt. Maar ook dat je beseft dat het af en toe niet lukt en dat dat ook oké is”. De tango is een heel sensuele dans en één van de leerlingen beaamd dan ook dat het goed is voor je relatie: “Als je een lekker kabbelende relatie hebt, maar er mag wel wat peper in dan kan je dit wel aanbevelen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat