Speciaal voor ESF opgeleukt Annie M.G. Schmidtplein blijft minstens half jaar liggen

Het is vandaag Annie M.G. Schmidt Dag, een dag die in 1997 in het leven is geroepen om de verjaardag van de bekende Nederlandse schrijfster te vieren. De geestelijk moeder van onder meer Jip en Janneke was in haar leven regelmatig in Rotterdam te vinden en dat zien we ook nu nog terug.

Zo is in Rotterdam-Zuid het Annie M.G. Schmidtplein te vinden. Speciaal voor het Songfestival is dat omgetoverd tot een multifunctionele ontmoetingsplek. De ontmoetingsplek is onderdeel van het project ‘The Shape of Rotterdam’ van ontwerpbureau Arttenders. Als bezoeker kun je hier onder andere genieten van kunst en architectuur. Het Annie M.G. Schmidtplein op Zuid is gekozen als pilotlocatie en de ontmoetingsplek blijft minstens een half jaar liggen.

Naast het feit dat het Eurovisie Songfestival tijdens de pilot is terug te vinden op het Annie M.G. Schmidtplein, heeft ook de schrijfster een band met het liedjesfestijn. Zo schreef zij voor Jetty Paerl het nummer ‘De vogels van Holland’ waarmee in 1956 Nederland voor het eerst meedeed aan het songfestival.