Speciale editie kindervoorstelling ‘het Juffenballet’ tijdens lerarenstaking

Tijdens de lerarenstaking op 30 en 31 januari worden leraren van OBS De Schalm op Katendrecht uitgenodigd voor een voorstelling in Theater Zuidplein. Namelijk een speciale editie van het Juffenballet, een kindervoorstelling over het onderwijs en de geheime wereld van de schooljuf.
Een van de leraren die komt kijken, is Mark van Zoest. Hij geeft al vier jaar les op De Schalm. Hij zou eigenlijk met zijn klas naar de voorstelling gaan, maar door de staking ging dit niet door. ‘Ik wil helemaal niet staken, maar het is niet anders. We willen wel graag verandering in het onderwijs’, zegt Mark van Zoest. Dit maakt hem boos en chagrijnig. “De voorstelling weerspiegelt heel goed hoe de praktijk is. Het is eigenlijk wel een pleidooi om meer meesters de klas te krijgen in plaats van juffen”, grapt de leraar Mark.

Het Juffenballet zou door de staking worden afgelast, maar Maas Theater en Dans, Theater Zuidplein en Bontehond vinden het juist een goede reden om de opvoering wel door te laten gaan. Zo kunnen ouders en kinderen samen tijd doorbrengen bij de voorstelling. Het toneelstuk is een oproep om de prestatiedruk te verminderen en het spelen meer van belang te maken bij het leren van kinderen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat