Speciale Happy Hardcore-versie van You’ll Never Walk Alone wordt hopelijk soundtrack van bekerwinst Feyenoord

Het is vaste prik bij belangrijke momenten voor Feyenoord: Lee Towers die met zijn gouden microfoon You’ll Never Walk Alone zingt. Joost de Jong, componist voor onder anderen OPEN Rotterdam, vond dat het hoog tijd was voor een nieuwe versie van deze klassieker. Speciaal voor de finale vanavond maakte hij een Happy Hardcore-versie.

“Ik vond het heel raar dat er nog nooit zo’n versie was gemaakt. Ik word heel vrolijk van Happy Hardcore en het past goed bij de club. Voor de finale ben ik als een malle aan de slag gegaan met originele synthesizers. Ook heb ik zelf de zang gedaan. Je komt er dan pas achter dat de melodie echt niet de makkelijkste is.”

Joost is een geboren Rotterdammer en Feyenoord-supporter. “Vroeger mocht ik van mijn ouders op zondag alleen naar de VPRO luisteren, dus zette ik stiekem in mijn kamer de radio aan om de wedstrijd toch te kunnen volgen. Nu is vooral mijn zoon groot fan.” Maar, natuurlijk kijkt Joost vanavond ook de wedstrijd.

“Kijk, Feyenoord-supporter ben je niet voor de lol. Hopelijk wordt deze Happy Hardcore-versie twintig jaar na de laatste Europese overwinning de soundtrack van deze bekerwinst en kan ik me met mijn liedje aansluiten in een illuster rijtje van klassiekers.”

Luister hier het nummer: