Speeddaten voor het goede doel

De ruimte is al helemaal in de sfeer van Valentijnsdag. De vrijwilligers van Stichting Jarige Job hebben hun best gedaan. De speeddaters druppelen een voor een binnen en zetten hun naam op een naamkaartje. Het speeddaten kan beginnen!

Er wordt al wat ongemakkelijk kennisgemaakt. “We gaan vandaag cadeaupakketten inpakken voor de arme kinderen in het land”, legt Amber Merkus van Stichting Jarige Job uit. “En we gaan ook koken, met ingredienten uit een voedselbank pakket.” In dat pakket zitten spruitjes.

“Prima ingrediënt voor speeddaten”, zegt een deelnemer. “Het is een ontzettend goed onderwerp om over te praten. Je houdt er van of je houdt er niet van. En we krijgen ook allerlei recepten door met spruitjes.”

Steeds meer deelnemers komen los. Er wordt gelachen, terwijl er ook groenten gesneden worden of cadeautjes in pakjes worden gepakt. Toch laten de meesten zich maar voorzichtig uit over de voortgang van de dates. “Ik doe er nog geen uitspraken over. Maar er loopt genoeg leuks rond toch?” stelt een van de mannen vast. “De opkomst is wel meer dames dan mannen”, zegt een van de vrouwen. “Volgend jaar misschien meer mannen”, stelt ze voor.