Speelgoedketen Intertoys failliet verklaard

Speelgoedketen Intertoys is donderdag failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig open, ook de elf vestigingen in Rotterdam. En dat is maar goed ook, want sommige Rotterdamse ouders snelden zich vandaag naar de winkel om hun cadeaukaarten in te leveren. Nu het nog kan.
Zoals Eveline van Wanrooij die na school, samen met haar zoontje Salvador hun bonnen verzilverden in de vestiging op de Groene Hilledijk. “Omdat ik het zo erg vind en ook zielig voor de werknemers, die straks misschien op straat komen te staan, heb ik voor hen een kleinigheidje mee genomen.”

Het faillissement betekent vooral dat de schulden van het concern waarschijnlijk niet worden terugbetaald. De 3200 werknemers blijven voorlopig aan het werk, tot duidelijk is hoe het nu verder gaat met de speelgoedketen. Maar de toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Dat merkte van Wanrooij ook toen ze het personeel sprak en daarbij de nodige tranen vielen.

Het concern moest onlangs al uitstel van betaling aanvragen nadat het de concurrentiestrijd met online verkopers had verloren. Hierdoor halveerde de afgelopen jaren de verkoop in de speelgoedwinkels.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter