Speeltuinvereniging Crooswijk vereerd met komst van koningin Máxima

In het diepste geheim werd de afgelopen tijd de komst van koningin Máxima naar Speeltuinvereniging Crooswijk voorbereid. Donderdag 20 mei opende ze daar een nieuw speetoestel Voorzitter Willem van Bracht kijkt met trots terug op het bezoek: “Het was super leuk voor de kinderen.”

Zo’n anderhalve maand geleden werd Willem benaderd met de vraag of zij een nieuw speeltoestel wilden hebben. “Natuurlijk wel.” Of hij toen al wist dat de koningin het toestel zou openen? “Eigenlijk wel. Er werd gezegd dat een ‘hooggeplaatst persoon’ de opening zou doen. Toen antwoordde ik: ‘Nou, Aboutaleb kennen we hier wel’. Maar toen zei zeiden dat het om een nóg hoger geplaatst iemand ging – ik ging er vanuit dat de minister president hier niet naar toe durfde, dus vermoedde het toen al wel”, vertelt hij lachend. 

Het nieuwe speeltoestel dat het muziekonderwijs moet aanvullen is volgens Willem geslaagd. “Het heeft te maken met ‘Meer Muziek in de Klas’, dat is ook de link met Máxima. Kinderen kunnen samen met elkaar op het ritme spelen en daardoor in beweging blijven. Het is echt heel leuk, al kan ik het liedje dat er nu in zit niet meer horen. Gelukkig krijg ik zeer binnenkort een apparaatje waardoor ik meer liedjes aan het toestel kan toevoegen.”

 

De komst van Máxima moest in het geheim worden voorbereid: “Er was slechts een clubje genodigden welkom”, vertelt Willem. “Maar dat waren er wel meer dan ik verwacht had. Ik had tegen mijn vrijwilligers gezegd maar thuis te blijven, we nemen de coronamaatregelen hier heel serieus. Maar daar had ik achteraf wel een beetje spijt van.” De speeltuin aan de Schuttersweg in Crooswijk is een soort huis van de wijk. “Iedereen is hier welkom.” Inmiddels zijn er meer dan 300 kinderen lid. “Al is lid worden niet verplicht om naar binnen te mogen”, legt Willem uit. “Maar het scheelt wel, want we vragen een euro entree per keer. Leden betalen 25 euro per jaar en dat hebben de gezinnen van de kinderen hier uit de buurt er vaak zo uit.”