Speeltuinvereniging in Beverwaard start crowdfundingsactie voor slushpuppy-machine

De slushpuppy-machine van speeltuinvereniging de Stormpolder in IJsselmonde is kapot gegaan. Dit tot grote teleurstelling van veel kinderen die te gast zijn bij de populaire speeltuin in Beverwaard. De vrijwilligers starten daarom een crowdfundingsactie en hopen daarmee deze zomer nog een nieuwe automaat ter waarde aan te schaffen.

‘Geen ruimte voor extra aankopen’

Net zoals veel organisaties, zijn ook de speeltuinverenigingen getroffen door corona. De Stormpolder legt uit op de crowdfundingspagina: ‘Wij waren anderhalf jaar dicht, waardoor we geen inkomsten hadden. Maar het gas en licht liep gewoon door’. Zij zijn nog in gesprek met de gemeente, maar kunnen op dit moment ‘geen extra aankopen doen’.

Ouders dragen bij aan slushpuppy-machine
Een nieuwe slushpuppy-machine kost 1900 euro. De speeltuinvereniging kan gelukkig rekenen op de steun van heel wat ouders, die soms ook lieve berichten achterlaten: ‘Mijn kinderen hebben door jullie hier veel speelplezier, ik hoop dat jullie snel het geld bij elkaar hebben’. Een andere ouder vraagt zich af: ‘Wat is een speeltuin zonder slushpuppies?’, en besluit daarom ook te doneren. De teller staat op dit moment op 720 euro.

Foto: Facebookpagina Speeltuinvereniging de Stormpolder