Speuren, wandelen en meer tijdens de laatste week van de Parkenmaand

Het is de laatste week van de negende editie van de Rotterdamse Parkenmaand. De aankomende week is er nog genoeg te doen op verschillende locaties in de natuur!

De Rotterdamse parken zijn er voor jong en oud en er is voor ieder wat wils. OPEN Rotterdam maakt voor jou een overzicht van wat er de komende dagen te doen is in de parken.

Rugzakroute Zuiderpark
Zin in een leuke rugzakroute met vogels spotten, bodemdiertjes speuren en slootdiertjes vangen? Ga dan op 29 mei naar kinderboerderij de Molenwei. Tijdens de route kun je een rugzak lenen waar opdrachtenkaartjes en allerlei materialen in zitten. Zo kun je op een makkelijke manier de opdrachten uitvoeren.

Bakkie Buurttuin op het Dakpark
Het Dakpark Rotterdam is één van de grootste dakparken van Europa. De gehele maand was het gezellig samenkomen onder de noemer, Bakkie Buurttuin. Buurtbewoners, vrijwilligers van het Dakpark en bezoekers kunnen 30 mei nog één keer op deze manier bij elkaar komen. Iedereen is welkom tussen 14:00 uur en 16:00 uur voor een kop koffie of thee en wat lekkers.

Speurtocht Botanische Tuin Kralingen
De Botanische Tuin bestaat dit jaar 110 jaar, een goede reden om hier een heerlijke wandeling te maken. De bijzondere tuin van een halve hectare staat vol met diverse planten. Bekijk ze eens van dichtbij tijdens een speurtocht. De planten mogen aangeraakt worden en mocht je meer willen weten over de verschillende soorten dan is dat mogelijk. De Botanische Tuinen vind je tussen de Kralingse Plaslaan en de Oudedijk.

Met stadsdokter Rini Biemans door Park 1943
Iedere werkdag wordt er getuinierd in Park 1943. Deze week kun je op woensdagochtend en vrijdagochtend voor het laatst een rondleiding krijgen door Park 1943 van Stadsdokter Rini Biemans. De rondleiding start om 10:30 uur en duurt tot ongeveer 12:00 uur.