Spoedbijeenkomst gevaarlijke verkeerssituatie geeft bewoners IJsselmonde hoop

Bewoners van Oud-IJsselmonde zijn de gevaarlijke verkeerssituaties op de Koninginneweg en omgeving meer dan zat. Daarom heeft de gebiedscommissie IJsselmonde in de Adriaen Janszkerk donderdagavond een spoedberaad gehouden met 75 buurtbewoners.

De aanleiding is het tragische ongeluk van 30 september op de kruising van de Koninginneweg met de Roelantweg in IJsselmonde. Een 18-jarige scooterrijdster raakte zwaargewond nadat zij om 01.00 uur ’s nachts aangereden werd door een auto, die vervolgens doorreed.

Vooraf aan de bijeenkomst werd er een protestmars gelopen door de aanwezigen, waarbij er vooral stil werd gestaan bij het tragische ongeluk van een aantal weken geleden.

Gebiedscommissievoorzitter IJsselmonde Norbert Swaneveld geeft aan dat er bij de bijeenkomst veel nuttige ideeën naar voren zijn gekomen. “Buurtbewoners geven aan versmallingen te willen of willen lampjes op de weg, net als op de Coolsingel. Anderen denken aan bloembakken op de weg die automobilisten af laten remmen. Wij zien het pas zonnig in als er daadwerkelijk iets is aangepast en de aantal ongevallen op deze plek aanzienlijk verminderen”.

Bij de bijeenkomst was er ook een ambtenaar van de gemeente aanwezig die aangaf met zijn collega’s van de gebiedscommissie op korte termijn een aantal ideeën uit te gaan voeren.

Beluister hieronder het interview terug met Norbert Swaneveld en Jan Middelkoop. Ook te beluisteren is de reportage van Thomas Kuijpers die sprak met bezorgde buurtbewoners.