Sportevenement van prins Harry komt naar Rotterdam

De Invictus Games zullen over twee jaar deels in Rotterdam worden gehouden. Ook Den Haag is gastheer van het internationale sportevenement. Dat maakte de organisatie onlangs bekend. De Invictus Games zijn een initiatief van prins Harry voor militairen die gewond zijn geraakt tijdens of door hun dienst.
De spelen zullen in 2020 voor de zesde keer worden gehouden. Veteranen kunnen onder andere meedoen met rolstoelrugby, zwemmen en zittend volleybal. Tijdens de eerste Invictus Games in 2014 deed al een Nederlands veteranenteam mee. Ook tijdens de editie van dit jaar in Sydney (Australië) zal Nederland een team afvaardigen.

‘‘Als de organisatie inderdaad Nederland aanwijst als gastland in 2020 dan verwelkomen wij dit prachtige initiatief natuurlijk van harte!’’, vertelt het Nederlandse veteranenteam. ‘‘De helden die zich wereldwijd ingezet hebben voor onze vrede en veiligheid – en daarvoor een hoge prijs betaalden – verdienen het om geëerd te worden.’’

In de VS bestaat al langer een sportevenement waaraan gewonde oud-militairen mee kunnen doen: de US Warrior Games. Toen prins Harry in 2013 een bezoek bracht aan de VS raakte hij hierdoor geïnspireerd en wilde hij een soortgelijk evenement in zijn eigen land organiseren. In de jaren daarna werden de Invictus Games onder andere in Canada gehouden, en in 2020 dus in Nederland.

‘‘De spelen laten zien wat de sterke mannen en vrouwen kunnen bereiken na hun verwondingen. Door de kracht van sport wordt het fysieke en mentale herstel ondersteund en ontstaat er meer begrip en respect voor zij die hun land dienen’’, aldus de organisatie op de website.

Bekijk hieronder de speech van prins Harry, waarmee hij de Invictus Games 2017 in Toronto inleidde:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat