Sputterende auto’s in Overschie door foutief geleverde brandstof tankstation Haan aan Parallelstraat

Doordat tankstation Haan verkeerde brandstof heeft geleverd, kampen nu Rotterdammers met autoproblemen. Rutger Breed deed een oproep in Facebookgroep Overschie Leeft of anderen ook last hadden van autoproblemen na getankt te hebben bij Haan. Op het bericht volgen flink wat reacties: “Auto naar garage gebracht, flinke rekening”, reageert Egt Nance. 

Bij navraag of er verkeerde brandstof is geleverd door het tankstation op de Parallelstraat, blijkt dat er inderdaad ‘twee weken geleden iets is ontstaan’. Verder wil de medewerker van de Haan weinig kwijt. “Op de achtergrond is er een onderzoek bezig, verder kan ik je er niets over vertellen.” Om welke brandstof het gaat, hoeveel gedupeerden er zijn en of het al is opgelost, wil het tankstation niet vertellen. 

De commotie is ontstaan na een Facebook-bericht van Rutger. Hierin schrijft hij: ‘Heeft iemand auto problemen en bij de Haan getankt? Ze hebben foutieve brandstof geleverd.’ Binnen een uur volgen al flink wat reacties. Zo ook Agnes: “Hier ook met drie auto’s problemen, klacht ingediend en nu afwachten.” Anderen hebben last van sputterende of slecht startende auto’s en witte rook.

De auto van Rutger staat inmiddels bij de garage van Richard Sluiter. Zijn auto is niet de enige, laat hij in de reacties op Facebook weten. “De Haan houdt nu even vol dat het alleen om diesel gaat. Maar bij de garage staat het nu vol met benzine auto’s die het niet meer doen.” Het is nog even afwachten of dit daadwerkelijk te maken heeft met de foutief geleverde brandstof.