Stadsbeheer zorgt voor schone straten na Oud en Nieuw

Tijdens Oud en Nieuw zijn er ook in Rotterdam weer kilo’s vuurwerk de lucht in geschoten en dit moet uiteraard ook weer opgeruimd worden. Terwijl op 1 januari de meeste mensen vrij waren, stroopten de mannen van Stadsbeheer alweer de mouwen op om op diverse plekken in de stad schoon te maken…en zo ook in Rotterdam-Zuid.
Het werk begint echter wel anders dan normaal: want vanwege Oud en Nieuw worden alle medewerkers getrakteerd op een speciaal ontbijtje: “Een traditie die we aanhouden”, aldus Rob van Geel van Stadsbeheer: “Het is toch een bijzondere dag en op deze manier willen we die goed beginnen met elkaar.”

Vervolgens gaan de ploegen allemaal de stad in en gaat er ook een ploeg de Vuurplaat in, een van de drukste winkelgebieden in Feijenoord. En ondanks dat het 1 januari is, hebben de meeste schoonmakers er zin in: “Ik vind 1 januari altijd heel gezellig. Eerst even al je collega’s de beste wensen toewensen en daarna elkaar helpen op straat…ik vind het heel leuk”, aldus Haamda terwijl Asier toevoegt: “Je raakt eraan gewend, dat je op 1 januari moet werken en uiteindelijk doe je toch iets goeds voor de stad.”

Het schoonmaken duurt echter wel langer dan een dag, want gezien de omvang van de stad is het onmogelijk om alles direct schoon te krijgen: “We beginnen vandaag met het grof vuil en de grote stukken. Vanaf 2 januari gaan we echt poetsen en dan moet in ruim een week de stad echt weer schoon zijn”, aldus Rob van Geel, terwijl een andere medewerker nog toevoegt: “It’s a dirty job, somebody’s got to do it.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat