Stadsfeest Orfeo & Majnun groot succes

Afgelopen zaterdag was het groot feest in de stad. Het stadsfeest Orfeo & Majnun was voor het eerst in Rotterdam. Na eerdere edities in andere Europese steden mochten Rotterdammers ook genieten van dans, muziek, spoken-word en nog veel meer!

Op tien locaties rondom Rotterdam Centraal en Kruisplein waren er verschillende kunstvormen die samenwerkten om het verhaal van de Griekse tragedie van Orpheus en Euridyce en het arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun te vertellen. Zo was er op Rotterdam Centraal spoken word, Bollywood dans en Turkse dans. In een parkeergarage was een bijzonder optreden met opera, krump, moderne dans, Chinese harp en beatbox. Daarnaast waren er ondere andere in de Doelen, Theater Rotterdam Schouwburg en Ayla intieme optredens. Tijdens de grand finale waren er nog verschillende optredens te zien op het Schouwburgplein.

Deze video is gemaakt in opdracht van OPERADAGEN Rotterdam. Orfeo & Majnun is een internationaal samenwerkingsproject, ondersteund door Creative Europe, onder artistieke leiding van Martina Winkel en Arian Berg. In samenwerking met De Munt (Brussel). Europese partners: Wiener Konzerthaus (Oostenrijk), Festival d’Aix-en-Provence (Frankrijk), European Capital of Culture Valletta 2018 (Malta), Krakow Festival Office (Polen), MSMFeira (Portugal) en Operadagen Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter