Stagiaire Shweta vertelt je alles over de werkzaamheden als camjo-stagiaire

Mijn stageperiode loopt van september tot juni. Ik ben bij het bedrijf gekomen als camjo stagiaire. Het is een positieve sfeer waar je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt. Bij het zoeken naar onderwerpen moeten jouw oren en ogen op scherp staan, want overal is er een verhaal te vinden. Het fijne aan OPEN Rotterdam is, dat iedereen een kans krijgt om hun ideeën te pitchen in de vergadering. De reportages kunnen van politiek tot aan lifestyle gaan.

Als stagiaire draai ik twee á drie reportages per week. Het team is super motiverend, waardoor de vibe op de werkvloer positief is. Ik heb veel ruimte gekregen om te leren hoe ik het beste als presentatrice en journalist te werk moet gaan. Bij het pitchen van mijn onderwerpen ga ik gelijk aan de slag met het produceren. Hier hoort het plegen van telefoontjes erbij. Weetje het niet of vind je het lastig? Dan zijn je collega’s daar! Het produceren van mijn reportages doe ik van begin tot eind helemaal zelf. Nadat mijn afspraken zijn gemaakt, dan begin ik aan mijn callsheet. Op pad gaan is altijd het leukst van het proces. Je ontmoet leuke mensen met hun persoonlijk verhaal en dat is het mooiste van dit vak. In mijn geval heb ik een paar nieuwe vrienden eraan over gehouden tijdens het draaien. Het knippen en plakken in de edit is ook volledig aan mij. Bij de eindredactie van mijn reportages krijg ik altijd opbouwend feedback wat goed is gegaan en wat beter kan. Bij elk reportage dat ik maak moet er een artikel erbij schrijven geworden. Mijn schrijfvaardigheid is niet de beste, maar tijdens mijn stageperiode heb ik veel geleerd over het schrijven. Ook hier is er veel aandacht en geduld voor geweest.

Bij het eind van het proces moet ik alles wat ik gemaakt heb online zetten op de site en de social media kanalen van OPEN. Dan is alles rond wat ik als camjo stagiaire hoor te doen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat