‘Stand Up Paddelen’ steeds populairder onder de Rotterdammers

Steeds vaker zie je een gigantisch surfboard met een lange peddel over de wateren van Rotterdam drijven. Dit is niet gek want het suppen wordt steeds populairder onder de Rotterdammers. Wij mochten een les bijwonen van SUPschool Sup’sUp om te ontdekken wat suppen zo leuk maakt.

Caroline Ammerlaan organiseert SUPlessen en zelfs SUPtourtochten om het suppen in Rotterdam op de kaart te zetten. Het is ook niet gek dat suppen steeds populairder wordt. “Suppen kan gezien worden als complete workout en werkt erg ontspannend”, volgens Caroline.

De les start op de Bergse Plassen bij Watersportvereniging Aegir. Na het checken van de deelnemerslijst kan de les beginnen. Caroline legt stap voor stap uit hoe je zo’n SUP onder controle houdt. Als het goed is moet iedereen weer met droge voeten terugkomen.

Nu iedereen heeft kennis gemaakt met de beginselen van het suppen gaan we een stukje varen. We maken een rondje op de Bergse Plassen. Het suppen gaat de cursisten goed af en iedereen is erg te spreken over hun nieuwe hobby.

Na een uur is de cursus afgelopen en staat bijna iedereen weer droog op de kade. Eén cursist ging iets te enthousiast van start en viel halverwege in het water, dat hoort er nou eenmaal bij…