Statiegeld terug of donatie aan goed doel bij innamemachine op Rotterdam The Hague Airport

Passagiers kunnen op de luchthaven hun lege statiegeldflesje of -blikje inleveren bij een innamemachine. Wie dit doet, kan ervoor kiezen het geld terug te krijgen via Tikkie of te doneren aan Stichting Jarige Job. De innamemachine is een toevoeging op de donatiebakken op de luchthaven.

Rotterdam The Hague Airport ontvangt jaarlijks zo’n twee miljoen passagiers. De luchthaven streeft ernaar de terugname van de flesjes en blikjes die er verkocht worden zo gemakkelijk en duurzaam mogelijk te maken voor de passagiers. “Ons streven is om voor 2030 volledig afvalvrij te zijn op onze luchthaven”, verklaart Wilma van Dijk, directeur van Rotterdam The Hague Airport.

Wilma benadrukt dat het geweldig is dat het innamepunt niet alleen het recyclen van afval stimuleert, maar ook de Stichting Jarige Job kan helpen. De stichting zet zich in voor meer dan 100.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. “We werken al jaren samen met deze stichting en met de donaties van het statiegeld kunnen er nog meer kinderen een verjaardagsbox ontvangen”, vertelt Wilma. “Deze box bevat alles wat nodig is voor een echte verjaardag, zowel thuis als op school.”