Steeds meer overlast van vossen in Rotterdam

In Overschie zijn kippen en konijnen opgegeten, bij de Gordelweg en aan de Schie hebben bewoners filmpjes van vossen in de tuin. Zo’n 30 tot 50 vossen bewegen zich door stedelijk gebied.
“We werden ‘s morgens wakker en toen was het ineens stil in de tuin. We misten een paar kippen. Toen gingen we kijken en zagen we er een dood in de tuin liggen en de rest was weg. Ik heb camera’s hangen en ben de beelden gaan bekijken en dan zie je hem zo lopen”, vertelt Pio Fernandez over de vos die zijn kippen aanviel. Één kip wist te ontkomen.

Dat ging helaas niet op voor de twee konijnen van Katinka en haar dochter Anniek. “Met het winterse weer hebben we denk ik het bovenhok niet goed afgesloten”, vertelt Katinka. “Ik was wel een beetje verdrietig”, bekend Anniek. “We vonden er eentje terug zonder hoofd en er lagen nog wat ingewanden in de tuin. De andere heeft de vos waarschijnlijk ergens heen gesleept en een dag later lag die ook in de tuin. Dat is geen pretje”, stelt zij. “Ik hoef voorlopig geen konijnen meer. Ik heb dat beeld nog op mijn netvlies”, besluit de zichtbaar getroffen Katinka.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat