Steeds meer vraag naar 3D printer

In een klein hokje in het gebouw van de SuGu Warehouse, staat een grote 3D-printer. Maker Jasper Menger is er flink wat jaren mee bezig geweest, maar al zijn moeite was niet voor niets. Er is steeds meer vraag naar de producten die zijn printer kan printen.
Op dit moment print de 3D printer vooral designmeubels, zoals stoelen en banken. Maar er komen steeds gekkere aanvragen binnen, vertelt René Ritmeijer van SuGu: ‘’Er kwam laatst ook een aanvraag voor een helikopter binnen. Maar we moeten nog even nadenken of we dat gaan doen, haha’’.

Ook vanuit de haven komt er steeds meer vraag naar de 3D printer. De printer is vooral handig als er een specifiek onderdeel geprint moet worden. Maar ook voor grotere opdrachten weten de bedrijven de printer te vinden. ‘’We hebben afgelopen week een onderzeeer geprint’’, vertelt René Ritmeijer.

Volgens René Ritmeijer zit er zeker toekomst in de 3D-printer en ook Jasper is er van overtuigd dat hij over tien jaar nog steeds bezig is met 3D printers: ‘’Ik denk dat we dan zelfs wel een jacht van veertien meter printen, over tien jaar.’’