Stem op jouw favoriete ontwerp van bezoekerscentrum Maastunnel

Het bezoekerscentrum in het ventilatiegebouw van de Maastunnel ziet er nu maar saai en rommelig uit, maar daar komt verandering in! Je kunt nog een paar dagen stemmen op jouw favoriete ontwerp.

Op 1 april (nee, geen grapje) wordt de winnaar bekend gemaakt, en dat ontwerp zal dan ook echt uitgevoerd gaan worden. Op de Facebook-pagina van de Maastunnel kun je je favoriete ontwerp liken en er zo dus ook op stemmen. Daarnaast vind je er de motivaties van de verschillende ontwerpers.

Rens van Dijk, Jesse Debets en Kim Poldervaart zijn de makers van de drie uitgekozen ontwerpen. Op dit moment staat Jesse bovenaan met zijn idee om met verschillende verhoogde vloeren de ruimte in segmenten te verdelen. Rens staat nu op de tweede plek. Een indrukwekkend plafond is onderdeel van zijn ontwerp. Kim staat vooralsnog op de derde plek, zij wil met haar ontwerp mensen aansporen om hun verhalen te delen met de Maastunnel. Maar er kan nog van alles veranderen!

De grootschalige renovatie van de Maastunnel start in de zomer van 2017. In 2011 werd vastgesteld dat het beton verouderd was. In mei 2019 moet de tunnel voldoen aan de Nieuwe Wet Tunnelveiligheid.