STEM UIT DE WIJK – ‘Ik geloof niet echt in wat politici zeggen’

Stichting Isaak & De Schittering heeft onlangs een derde voedselcentrum geopend op Rotterdam Zuid. Ze verkopen daar allerlei levensmiddelen tegen een lage prijs. Hun assortiment bestaat vooral uit de overschotten van andere supermarkten. Wij volgen een alleenstaande moeder die gebruikt maakt van het voedselcentrum.

“Bij mij in de wijk heb je heel veel mensen die in armoede leven. Die eigenlijk niets hebben. Kinderen leven van brood met frikadellen of ze krijgen noodles. Ze durven dan niet naar de voedselbank bijvoorbeeld”, stelt alleenstaande moeder Sandra. “We horen van heel veel mensen dat ze gewoon geen geld meer hebben om elke dag een gezonde warme maaltijd klaar te maken. Mensen kunnen hier voor heel weinig geld gewoon een warme maaltijd samenstellen”, stelt ook Stientje Kuipers van het voedselcentrum.

Haast alles kost rond de één euro in het voedselcentrum. “Het is heel goedkoop. Ik ben in de wolken. Zo veel. Normaal gesproken ben je bij andere supermarkten al ruim twintig euro kwijt. En we leven van zeventig euro per week, dus dit is ideaal”, stelt Sandra. Stemmen gaat ze in ieder geval niet doen. “Ik stem nooit. Ik geloof niet echt in wat politici zeggen. Uiteindelijk stem je op ze en dan hebben ze gewonnen en dan doen ze er niets meer mee”, zegt Sandra.

Wat vind jij? Geloof jij in wat politici zeggen? Laat jouw stem horen via onze social media kanalen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat