STEM UIT DE WIJK – Muziek geeft jongeren een stem in Islemunda

Elizabeth wordt net na de verkiezingen in maart 18, maar toch is ze al heel bewust met de verkiezingen bezig. Ze gaat wekelijks naar de Open studio in Podium Islemunda om daar met anderen muziek te maken. Tijdens het avondmaal vooraf schuwen ze daar de politieke discussies niet.

“Voor mij is het belangrijk dat er een plek is waar jongeren terecht kunnen. Waar je kunt leren van jong en oud, zoals hier in Islemunda”, legt Elizabeth van Persie uit. “Hier komt een band met verschillende mensen samen. De band is iedere week anders”, vertelt ze enthousiast.

En het avondmaal is ook iedere keer weer anders. En dan komt ook de politieke discussie op gang. “Ik zit erover na te denken om politiek strategisch te stemmen. Dus dat je niet op je favoriete partij stemt, maar dat je nadenkt: wat heeft het meeste effect”, zegt iemand. “Aan de andere kant ben je het ook niet helemaal eens met die partij. Als die dan aan de macht komt, staat dat wel vier jaar op jouw naam”, weerlegt iemand anders het idee van de strategische stem. Naast het praten over stemmen, wordt er ook gezongen. Elizabeth volgt samen met een tiental anderen zangles tijdens de cursus Sing It! van Neda Boin.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat