STEM UIT DE WIJK – Politiek in de kappersstoel

De barbershop of kapperszaak is van oudsher een plek waar veel wordt gepraat. Maar gaat het in de kappersstoel dan ook over politie me de komende Tweede Kamerverkiezingen in het verschiet? We peilen de stemming bij Rotterdam Barbers en J&A kappers.

Op de vraag wat barber Coos van Rotterdam Barbers mist in de politiek moet hij wel even nadenken. Dan zegt hij met luide stem: ‘Pim Fortuyn. Ik mis Pim Fortuyn in de politiek!’ De barbershop aan het Pijnackerplein is woensdagmiddag gevuld met klanten. Voornamelijk mannen met baarden. Wat de wensen van deze mannen zijn is verschillend. Een student zegt dat terugkeer van de basisbeurs belangrijk is, maar ook vluchtelingen. Een ander zegt tijdens het knippen dat hij zwevend is maar niet tegen de verhuftering kan.

Barber Coos is nuchter en wil geen politieke uitspraken doen. ‘Ik ben ondernemer. Het draait niet om mij. Het gaat om wat de mensen willen.’ Even verderop bij J&A kappers op de Benthuizerstraat is kapper Jos meer politiek geëngageerd. ‘Het gaat in de kappersstoel over zorg, huursubsidie en leegstand in de straat.’ Hij vindt dat hij als ondernemer een plicht heeft om mensen aan het werk te helpen. ‘Van de politiek zouden ik en andere kleine ondernemers graag zien dat we beloond worden als we mensen in dienst nemen.’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat