STEM UIT DE WJK – Liever een Mark dan een Mohammed?

De jongerentak van politieke partij Denk organiseerde afgelopen week een bijeenkomst op het partijkantoor op de Schiekade. Ondanks de moeizame verhouding met de pers, mede door de recente trollenaffaire van deze jongerenafdeling, kreeg OPEN Rotterdam een primeur en mocht er als enige media bij zijn.

Volgens voorzitter van Oppositie Enes Yigit is arbeidsmarktdiscriminatie een groot probleem waar jongeren met een exotische achternaam mee te maken hebben. Ook hij heeft er in het verleden mee te maken gehad. ‘Er werd op een sollicitatiegesprek gevraagd waar mijn ouders vandaan kwamen en hoe het zit met mijn geloof. Dat waren gesprekken waarvan ik dacht: hier zit wat achter.’

Maar ligt het probleem dat altijd bij de werkgevers? ‘Op het moment dat iemand met trainingspak naar een sollicitatie gaat en ongeïnteresseerd is, dan is het terecht.’ Host van de avond Meryam vult aan: ‘Sommige werkgevers hebben liever een Mark dan een Mohammed’.

Stelling: Arbeidsmarktdiscriminatie is een groot probleem. Eens of oneens? Laat jouw stem horen op onze social media kanalen met #Stemuit010.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat