Stemmen in Delfshaven voor presidentsverkiezing Guinee-Bissau

Het West-Afrikaanse Guinee-Bissau organiseert sinds de burgeroorlog weer verkiezingen en Guineeërs in Nederland brengen hun stem uit aan de Middellandstraat.
Het land roept bij de meeste Nederlanders niet meteen veel associaties op. Het is een land dat langer gebukt gaat onder corruptie. Het is een doorvoerhaven voor cocaïne uit Zuid-Amerika en de onderwereld heeft hier dus veel te vertellen. Bij deze verkiezingen hoopt men hier verandering te zien. Met nieuwe kandidaten die hoog aangeschreven staan bij de VN en EU hopen ze de juiste persoon aan te stellen om het land te verbeteren.

Eind november waren de voorverkiezingen. Hierbij deden twaalf kandidaten mee waaronder de huidige president José Mário Vaz. Vaz wist de eindstrijd niet te behalen en heeft zijn verlies, in de media, al toegegeven. De laatste ronde gaat tussen Domingos Simões Pereira en Umaro Sissoco Embaló. Verwacht wordt dat eerstgenoemde zal winnen aangezien hij 40% tegenover 27% van de stemmen kreeg in de eerste ronde.

Wij volgen Cristina Da Silva. Zij helpt vandaag bij de stembus in de Middellandstraat en ziet deze verkiezingen als enorm belangrijk voor haar land.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat