Series van OPEN Rotterdam/
Politiek Café Stemmen!

Komt er een derde stadsbrug vanaf De Esch?

Hoe ziet de toekomst van de mobiliteit in onze stad eruit? Gaat die nieuwe brug vanaf De Esch naar Feijenoord er komen? Hoe ziet een autoluw Rotterdam eruit? Imane Elfilali van Volt, Simon Becker van de VVD, wijkraadslid John van Assendelft en Pieter Kuijper van de Fietsersbond Rotterdam + Regio, Burgerraadslid Gerben van Dijk gaan erover in gesprek in Stemmen!

Stemmen! over het Rotterdamse asielbeleid: ‘Rotterdam doet nog niet genoeg’

Het asielbeleid van Rotterdam is de afgelopen weken veelbesproken in de Rotterdamse raad. Maar wat vinden Rotterdammers? Stemmen!, het politieke café van OPEN Rotterdam komt dit keer vanuit Café Doet Effe Mee in Beverwaard. Presentatoren Sanne Poot en Lauren Verbrugh gaan over het asielbeleid van Rotterdam in gesprek met wijkraadsleden Ruben Arnhem van Afrikaanderwijk en Fabian Poortvliet van Delfshaven-Schiemond en fractiemedewerker van BIJ1 Rotterdam, Dajana Duka.

Stemmen! in het teken van energiearmoede: ‘Een steeds grotere groep krijgt hiermee te maken’

Dit keer vanuit Bospolder-Tussendijken: voor het Bollenpandje, een plek waar buurtbewoners graag samenkomen, spreken we met buurtbewoner Nel Broekhuizen, Rini Vermeulen van de wijkraad en gemeenteraadsleden Mina Morkoç (GroenLinks) en Agens Maassen (D66) over energiearmoede.

Stemmen! onderzoekt lage verkiezingsopkomst: ‘We zien politici alleen in verkiezingstijd’

In het nieuwe seizoen van politiek café ‘Stemmen!’ praten Ingrid Coenradie van Leefbaar Rotterdam en Narsingh Balwantsingh van de Partij van de Arbeid over het aantrekken van stemmers, zichtbaarheid van politici in de wijken én verwachtingsmanagement voor kiezers. Ook wijkraadslid Aysel Agirbas en LOKAAL-directeur Huri Sahin geven hun kijk op hoe Rotterdammers beter betrokken kunnen worden bij de lokale politiek.

Sarah Reitema (PvdA) en Enes Yiğit (DENK) over armoede in Rotterdam

In de tweede aflevering praten Sarah Reitema van de PvdA en Enes Yiğit van DENK over het thema armoede. Rotterdam is nog steeds de stad met de meeste armoede van Nederland. Hoe is dat voor kinderen? En wat voor oplossingen hebben Reitema en Yiğit voor het probleem? Je ziet het nu in Stemmen!

Brenda Dirkse (D66) en Kees Jonker (50Plus) over wonen in Rotterdam

In de eerste aflevering praten Brenda Dirkse van D66 en Kees Jonker van 50Plus over het thema wonen. Voor zowel ouderen, studenten als starters is het gebrek aan woningen voelbaar. Wat zien zij als oplossing voor deze crisis? Is die er eigenlijk voorlopig wel? Je ziet het nu in Stemmen!

Stem van Rotterdam

Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) en Dieke van Groningen (VVD) over een veilig Rotterdam in politiek café Stemmen!

VVD en Leefbaar Rotterdam
In de derde aflevering zijn Dieke van Groningen en Tanya Hoogwerf op internationale vrouwendag te gast om te praten over de veiligheid in de stad. Hoe willen zij straatintimidatie tegengaan? En hoe willen ze er voor zorgen dat Rotterdam écht een veilige stad wordt? Je ziet het nu in Stemmen!

Marvin Biljoen (Groenlinks) en René Segers-Hoogendoorn (CDA) over het verkeer in politiek café Stemmen!

GroenLinks en CDA
In de vierde aflevering zijn Marvin Biljoen, de nummer drie van GroenLinks, en fractievoorzitter van het CDA René Segers-Hoogendoorn te gast om te praten over Zestienhoven, de verkeersexperimenten en deelscooters.

Komt er een derde stadsbrug vanaf De Esch?…

Stemmen! over het Rotterdamse asielbeleid: ‘Rot…

Stemmen! in het teken van energiearmoede: ‘Ee…

Stemmen! onderzoekt lage verkiezingsopkomst: �…

Sarah Reitema (PvdA) en Enes Yiğit (DENK) over…

Brenda Dirkse (D66) en Kees Jonker (50Plus) ove…

Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) en Dieke va…

Marvin Biljoen (Groenlinks) en René Segers-Hoo…