Stichting Ambulancewens krijgt prestigieuze Promotieprijs: ‘Rotterdamser kan het niet’

Stichting Ambulancewens mocht afgelopen 6 juni de felbegeerde Promotieprijs in ontvangst nemen. Deze prestigieuze onderscheiding, opgericht door de leden van Club 25, beloont individuen en organisaties die Rotterdam op buitengewone wijze op de kaart zetten.

Club 25 verklaarde met eenstemmigheid dat Stichting Ambulancewens zonder enige twijfel de verdiende winnaar was van dit jaar. De stichting vervult kosteloos wensen voor immobiele (terminale) patiënten, met behulp van speciaal ontworpen ambulances, zeven dagen per week. Dit prachtige werk wordt mogelijk gemaakt door de toewijding van 270 vrijwilligers, waarvan sommigen al zestien jaar lang hun inzet tonen.

“Rotterdamser kan het in onze ogen niet als je een organisatie van mensen-mensen neerzet die elke dag weer hun mouwen opstropen om anderen totaal onbaatzuchtig te helpen aan eindeloze herinneringen en een vervuld afscheid met een grootse impact op onvergetelijke en tijdloze herinneringen”, is te lezen in het juryrapport. 

Naast vreugde was er ook ruimte voor het herdenken van oprichter Kees Veldboer sr. In 2021 verloor hij plotseling zijn leven aan een hartstilstand. Tijdens de plechtigheid werd het favoriete nummer van Veldboer senior uit volle borst gezongen door het hele publiek. “Die ouwe zou ongelooflijk trots zou zijn geweest als hij dit nog had kunnen meemaken”, zegt zijn geëmotioneerde zoon.