Stichting Babyspullen doneert babystartpakketten voor in armoede geboren kinderen

Wethouder Ronald Buijt (Zorg, Ouderen en Jeugdzorg) heeft het eerste gratis babystartpakket van Rotterdam uitgereikt aan een aanstaande moeder. De pakketten worden samengesteld door Stichting Babyspullen die op deze manier gezinnen en alleenstaande moeders ondersteunt die wat extra hulp goed kunnen gebruiken.

Hulpverleners in Rotterdam kunnen een babystartpakket aanvragen voor het gezin dat zij begeleiden. Het is dus niet mogelijk om zelf een aanvraag in te dienen. ‘’Zo komt het pakket terecht bij mensen die het echt nodig hebben”, aldus Mary Keany, algemeen directeur van Stichting Babyspullen. De stichting doet geen inkomenstoets, maar vertrouwt erop dat er geen misbruik van wordt gemaakt door de aanvrager. ‘’Het doel voor ogen houden is essentieel”, zegt Keaney.
Bron: Levien Willemse
In Rotterdam wordt 1 op de 5 kinderen geboren in armoede, daarom zit er in het pakket spulletjes die onmisbaar zijn voor de eerste periode. Denk aan rompertjes, een kruik en luiers. Het pakket kan worden aangevraagd vanaf 20 weken zwangerschap. “We streven ernaar om een aanvraag binnen een week te verwerken”, vertelt Keaney. De bijzondere cadeauboxen zijn bedoeld voor vaders en moeders met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum.

In totaal zijn er 550 pakketten beschikbaar in Rotterdam. Nieuwe ouders met een laag inkomen, kunnen aanspraak maken op twee pakketten, één voor de kraamperiode en enkele maanden later is er het pakket voor kinderen tot 2 jaar.

Foto’s: Levien Willemse